SKY logga

Chatta med Yrkeshögskolan SKY. Öppet vardagar 10.00-15.00.

Online

Skicka ett meddelande

Koncernredovisning

Hero Image
Studieform
Distans
Kostnadsfritt
Ja
Studietakt
50 %
Behörighet
Grundläggande behörighet + 6 månaders yrkeserfarenhet
Längd
8 veckor / 20 YH-poäng

Sista ansökningsdag: 4 augusti

Kursstart: 30 september

Om utbildningen

Nu ger vi möjlighet för dig som arbetar med redovisning att fördjupa dina kunskaper - läs vår korta kurs inom koncernredovisning!

Hur är kursen upplagd?

 

Kursen har ett flexibelt upplägg där du lägger cirka 5 timmar i veckan på undervisning, resterande av tiden på din arbetsplats utifrån från de uppgifter som du erhåller under kursens gång.

 

Kursen är utformad för att ge dig verktygen du behöver för att vara redo att ta på dig större ansvar och leda ditt team med självförtroende, något som är eftertraktat i branschen.

Utbildningens innehåll

Vilka kompetenser får jag?

 

Under kursen får du lära dig att behärska både de teoretiska och praktiska kunskaper som behövs inom koncernredovisning. Genom våra erfarna och branschvana utbildare ställs du inför verkliga fallstudier och praktiska övningar som förbereder dig inför det faktiska arbetet – något som är avgörande för att utmärka sig inom koncernredovisning.

 

Efter avslutad kurs kommer du att ha kunskap kring att utföra koncernredovisningen i enlighet rådande regelverk – men även att förstå och analysera samt följa upp och granska redovisningen. Du kommer även att få kunskap kring sambandet mellan redovisning och beskattning.

Behörighet

För denna kurs krävs en grundläggande behörighet. Det innebär att du behöver ha en gymnasieexamen inom gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning. Även avklarad utländsk utbildning som motsvarar ovanstående gör att du räknas som behörig.

 

Utöver det behöver du minst 6 månaders dokumenterad yrkeserfarenhet av att arbeta med bokföring och/eller redovisning inom en ekonomiavdelning för aktiebolag och/eller redovisningsbyrå.

Ansökan

Ansökan öppnar 10 juni 2024. I din ansökan behöver du bifoga ett arbetsgivarintyg som kan styrka att du har relevant yrkeserfarenhet.

Film om utbildningen

Kontakt

Joel Rudolfsson

Joel Rudolfsson

Utbildningsledare/Affärsutvecklare

joel.rudolfsson@yhsky.se
Richard Lööw

Richard Lööw

Operativ Chef

richard.loow@yhsky.se