SKY logga

Chatta med Yrkeshögskolan SKY. Öppet vardagar 10.00-15.00.

Online

Skicka ett meddelande

Redovisningsekonom med lönekompetens

Hero Image
Studieform
Platsbunden
Studieort
Örebro
Studietakt
100 %
Längd
2 år / 430 YH-poäng
Behörighet
Grundläggande behörighet + särskilda behörighetskrav
Kostnadsfritt
Ja

Sista ansökningsdag: 19 maj

Kursstart: 26 augusti

Om utbildningen

Skapa din väg mot en spännande karriär som redovisningsekonom med lönekompetens! Vår utbildning ger praktiska färdigheter inom ekonomisk rapportering och lönehantering. Bli eftertraktad på arbetsmarknaden och öppna dörrarna till nya karriärmöjligheter.

Vad gör en redovisningsekonom?

 

 

En redovisningsekonom med lönekompetens arbetar med att utföra redovisnings- och konsulttjänster inom ekonomi, lön, beskattning och deklaration. I stort sett är en Redovisningsekonom som besitter lönekompetens en viktig del av företagets ekonomiteam och spelar en central roll i att säkerställa att företagets finansiella och lönerelaterade processer är effektiva, korrekta och i linje med gällande regler och lagar.

 

 

Vad kan jag jobba som?

 

 

Lönehanterare
Redovisningsassistent
Redovisningsekonom med lönekompetens
Redovisningskonsult

Utbildningens innehåll


Under utbildningen blandas det teoretiska med det praktiska där vi utgår från en projektorienterad och problembaserad pedagogik (PBL). PBL bygger på att den studerande under sin utbildning ska få förutsättningar att utveckla en analytisk och problemlösande förmåga. Det betyder att lärandet baseras på verkliga situationer som kan uppstå på arbetsplatsen.

 

 

Läs mer om PBL här

 

 

Utbildningen tillämpar också Lärande i arbete (LIA) som är ett praktiskt förberedande moment inför arbetslivet. Denna del består av praktik ute på ett företag eller en organisation. 25 % av din studietid består av LIA.

 

 

Läs mer om LIA här

Behörighet

Behörighet

 

 

För denna utbildning krävs en grundläggande behörighet. Det innebär att du behöver ha en gymnasieexamen inom gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning. Även avklarad utländsk utbildning som motsvarar ovanstående gör att du räknas som behörig.

 

Utöver det behöver du även ha lägst betyget E/3/G i Matematik 2 och Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2.

 

 

Är du inte behörig? Det finns det andra vägar att gå. Du kan ansöka med reell kompetens eller bli antagen via 20 %-regeln.
Läs mer om behörighet här

Ansökan

Ansökan öppnar den 1 februari 2024 och stänger 19 maj 2024.
I din ansökan behöver du skicka in dina betyg och eventuella arbetsintyg. Ett CV är inte ett giltigt betygsunderlag.

 

 

Urval

 

 

Vid behov, om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser för utbildningen, kommer ett urval att göras bland samtliga behöriga sökanden genom ett urvalsprov. Urvalsprovet är till för att säkerställa att den sökande har förutsättningar, kunskaper och färdigheter att klara av utbildningen samt att urvalet blir rättssäkert och rättvist. Det särskilda provet består av en matematikdel.

Film om utbildningen

Kontakt

Åsa Wern

Åsa Wern

Utbildningsledare

Örebro

asa.wern@yhsky.se