SKY logga

Chatta med Yrkeshögskolan SKY. Öppet vardagar 10.00-15.00.

Online

Skicka ett meddelande

Hero Image

Ansökan och antagning

Här kommer en guide till hur du ansöker till våra utbildningar.

Att ansöka

 

 

När ansökningsperioden är igång och utbildningarna är öppna för ansökan klickar du dig in på den utbildning du vill söka till. Efter det väljer du vilken studieort du vill studera från (antingen på plats eller distans) och trycker på Ansök nu! Efter det skickas du vidare till yh-antagning.se för att registrera dig och färdigställa din ansökan. Det sker i dessa steg:

 

 

1. Registrera ett konto eller logga in på yh-antagning.se
2. Välj vilken eller vilka utbildningar du vill söka till samt på vilken ort.
3. Ladda upp dina gymnasiebetyg samt övriga dokument som kan behövas för att visa att du är behörig.
4. Skicka in din ansökan

 

Vi kontaktar dig sedan om du eventuellt behöver komplettera din ansökan

 

 

Betyg

 

 

Ladda upp en kopia på dina originalbetyg. De ska ha en underskrift och antingen vara inskannade eller fotograferade i god kvalitet (betygsdokument från antagning.se godtas inte).

 

 

Om du inte har tillgång till dina betygsdokument så kan du kontakta den skola du läste på. Du kan även hämta en kopia av dina betyg från din kommuns stadsarkiv.

 

 

Arbetslivsintyg

 

 

Om du vill åberopa reell kompetens är det viktigt att tänka på att ett anställningsbevis inte räcker utan det som ska intygas är
– anställningens start- och slutdatum
– omfattning (heltid, deltid etc.)
– befattning och arbetsuppgifter.

 

Intyget ska även signeras av arbetsgivaren.

 

 

Utländska betyg

 

 

Om du har utländska betyg och vill söka en av våra utbildningar behöver du först få dina betyg översatta till svenska. Detta tar oftast tre månader och görs av UHR (Universitets- och Högskolerådet).

 

 

Att bli antagen

 

 

Urval

 

 

Vid behov, om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser för utbildningen, kommer ett urval att göras bland samtliga behöriga sökanden genom ett urvalsprov. Urvalsprovet är till för att säkerställa att den sökande har förutsättningar, kunskaper och färdigheter att klara av utbildningen samt att urvalet blir rättssäkert och rättvist. Det särskilda provet består av en matematikdel. Om du har sökt utbildningen Congress, Conference & Meeting Professional – PCO kommer provet bestå av en svenskadel.

 

 

Antagning

 

 

Antagningsbesked kommer under sommaren, vanligtvis någon gång efter midsommar. Du kommer vid besked att få information om att du måste svara JA eller NEJ till din plats inom en viss tid för att få behålla den. Detta för att de som står som reserver ska kunna få sitt antagningsbesked i rimlig tid före utbildningsstart. Vi kommunicerar via mail eller SMS så se till att dina kontaktuppgifter är uppdaterade och korrekta (titta också någon extra gång i skräpposten, ibland fastnar vissa mail där).

ArrowTillbaka