SKY logga

Chatta med Yrkeshögskolan SKY. Öppet vardagar 10.00-15.00.

Online

Skicka ett meddelande

Hero Image

YH-utbildning på distans

Flera av våra utbildningar på Yrkeshögskolan SKY går att läsa på distans, vilket innebär att du inte behöver befinna dig fysiskt på en utbildningsort.

Enkelt och smidigt att studera på distans

 

 

Att studera på distans innebär en stor mängd frihet. Du är inte platsberoende och kan bedriva dina studier var som helst i världen. Detta gör att YH-utbildningar på distans med enkelhet går att kombinera med extrajobb, familjeliv eller annat. Att studera på distans är ett bra alternativ för dig som på ett flexibelt sätt vill studera en YH-utbildning, men som inte har möjlighet att flytta till en ny studieort. Självklart är SKY:s distansutbildningar CSN-berättigade och ger YH-poäng på precis samma sätt som våra platsbundna utbildningar.

 

 

Studiesituationen kan skilja sig mycket beroende på var du är i livet. Det är inte alla som kan studera fysiskt på en plats flera timmar i sträck. Med en YH-utbildning på distans blir vardagen lite mer flexibel då din arbetsinsats kan formas efter hur du vill ha den. Självklart krävs det självdisciplin för att studera på distans, då det är du som själv som lägger upp planeringen och ser till att du följer med i kursplanen.

 

 

Distansutbildning på Yrkeshögskolan SKY

 

 

När du studerar en YH-utbildning på distans hos oss på Yrkeshögskolan SKY förekommer det fysiska träffar, utöver den webbaserade undervisningen. Hur ofta träffarna sker är olika för varje utbildning. Träffarna sker på den studieort du valt att distansutbildningen ska utgå ifrån. Dessa tillfällen kan innehålla vissa viktiga och obligatoriska moment under utbildningen såsom föreläsningar, seminarier, examinationer, praktiska moment eller studiebesök. Fysisk närvaro är önskvärd, men inte obligatorisk. En vanlig vecka består av föreläsningar, handledning, självstudier samt arbete tillsammans med andra studerande i en grupp, en så kallad basgrupp.

 

 

Under utbildningens gång kommer du få tillgång till den webbaserade versionen av Microsoft Office-paketet. Det betyder att du exempelvis kommer ha tillgång till Word, Excel och PowerPoint utan kostnad under tiden du studerar hos oss på Yrkeshögskolan SKY.

 

 

Det enda du behöver för distansstudier på Yrkeshögskolan SKY är tillgång till internet och en dator med webbkamera och hörlurar med mikrofon. Vi utgår från den webbaserade läroplattformen itslearning där du på ett enkelt sätt kan kommunicera med dina kurskamrater, handledare och lärare. All undervisning sker digitalt via Teams, ett program som ingår i Microsoft Office-paketet. Eftersom undervisningen sker digitalt är det därför viktigt att du har en fungerande webbkamera och mikrofon för att kunna delta i undervisningen.

ArrowTillbaka