SKY logga

Chatta med Yrkeshögskolan SKY. Öppet vardagar 10.00-15.00.

Online

Skicka ett meddelande

Logistiker med hållbarhetskompetens

Hero Image
Studieform
Platsbunden och distans
Längd
2 år / 430 YH-poäng
Studieort
Örebro, Gävle, Skellefteå
Behörighet
Grundläggande behörighet + lägst betyget E/3/G i Engelska 6, Matematik 2 och Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2.
Studietakt
100%
Kostnadsfritt
Ja

Välj studieform *

Sista ansökningsdag: 22 september

Kursstart: 26 augusti

Om utbildningen

Ser du effektiva lösningar där andra ser problem? Gillar du att förbättra system? Då ska du söka vår logistikerutbildning!

Vad gör en logistiker?

 

 

Som logistiker är du ansvarig för att hantera och effektivisera olika aspekter av företagets logistik och leveranskedja. Genom planering och schemaläggning koordinerar du transport av varor och produkter. Dessutom utför du kostnadsanalyser genom att delta i budgetprocessen där du ser till att hantera ekonomin på ett kostnadseffektivt sätt. Med inriktning på hållbarhet fokuserar du även på hur hållbara och miljövänliga logistiklösningar kan minska företagets ekologiska fotavtryck.

 

 

Vad kan jag jobba som?

 

 

Kvalificerad logistik- och produktions/lagerplanerare
Logistik- och verksamhetsutvecklare
Logistiker med arbetsledande roll
Transportledare/Speditör
Transportlogistiker

Utbildningens innehåll


Under utbildningen blandas det teoretiska med det praktiska där vi utgår från en projektorienterad och problembaserad pedagogik (PBL). PBL bygger på att den studerande under sin utbildning ska få förutsättningar att utveckla en analytisk och problemlösande förmåga. Det betyder att lärandet baseras på verkliga situationer som kan uppstå på arbetsplatsen.

 

 

Läs mer om PBL här

 

 

Utbildningen tillämpar också Lärande i arbete (LIA) som är ett praktiskt förberedande moment inför arbetslivet. Denna del består av praktik ute på ett företag eller en organisation. 25 % av din studietid består av LIA.

 

 

Läs mer om LIA här

 

 

Utbildningen erbjuder fysiska träffar

 

 

Trots att utbildningen sker på distans erbjuder utbildningen totalt 4 fysiska träffar, utöver den webbaserade undervisningen. Träffarna kan ske på den ort som distansutbildningen utgår ifrån, men även på andra orter. Dessa träffar kan exempelvis innehålla föreläsningar, studiebesök, praktiska moment, seminarier eller examinationstillfällen. Det är också en möjlighet för klassen och utbildare att få träffas.

Behörighet

För denna utbildning krävs en grundläggande behörighet. Det innebär att du behöver ha en gymnasieexamen inom gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning. Även avklarad utländsk utbildning som motsvarar ovanstående gör att du räknas som behörig.

 

Utöver det behöver du även ha lägst betyget E/3/G i Engelska 6, Matematik 2 och Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2.

 

Är du inte behörig? Det finns det andra vägar att gå. Du kan ansöka med reell kompetens eller bli antagen via 20 %-regeln.
Läs mer om behörighet här

Ansökan

Ansökan öppnar den 1 februari 2024 och stänger 19 maj 2024.
I din ansökan behöver du skicka in dina betyg och eventuella arbetsintyg. Ett CV är inte ett giltigt betygsunderlag.

 

 

Urval

 

 

Vid behov, om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser för utbildningen, kommer ett urval att göras bland samtliga behöriga sökanden genom ett urvalsprov. Urvalsprovet är till för att säkerställa att den sökande har förutsättningar, kunskaper och färdigheter att klara av utbildningen samt att urvalet blir rättssäkert och rättvist. Det särskilda provet består av en matematikdel.

Välj studieform *

Film om utbildningen

Kontakt

Joel Rudolfsson

Joel Rudolfsson

Utbildningsledare/Affärsutvecklare

Örebro

joel.rudolfsson@yhsky.se
Sofia Antonsson

Sofia Antonsson

Utbildningsledare

Gävle/Skellefteå

sofia.antonsson@yhsky.se