SKY logga

Chatta med Yrkeshögskolan SKY. Öppet vardagar 10.00-15.00.

Online

Skicka ett meddelande

Inköpare & Upphandlare med hållbarhetskompetens

Hero Image
Studieform
Platsbunden med SKY Stream*
Studieort
Skellefteå
Studietakt
100 %
Längd
2 år / 430 YH-poäng
Behörighet
Grundläggande behörighet + särskilda behörighetskrav
Kostnadsfritt
Ja

* SKY Stream innebär att du som studerande även kan ta del av undervisningen på distans.

Sista ansökningsdag: 22 september

Kursstart: 26 augusti

Om utbildningen

Har du ett intresse för hållbar utveckling och vill spela en avgörande roll inom företag och organisationer? Då är vår utbildning Inköpare & Upphandlare med hållbarhetskompetens något för dig!

Vad gör en inköpare och upphandlare med hållbarhetskompetens?

 

 

Som inköpare och upphandlare med hållbarhetskompetens har du som ansvar att säkerställa att inköp och upphandlingar genomförs med hänsyn till sociala, miljömässiga och ekonomiska hållbarhetsprinciper. Du har även ansvar för att utveckla olika strategier och kriterier kopplat till dessa principer. Följande är något som inte bara gynnar organisationen eller företaget – du bidrar också till en mer hållbar och ansvarsfull global leveranskedja.

 

 

Vad kan jag jobba som?

 

 

Bid Manager
Inköpare och upphandlare
Inköpsanalytiker
Inköpssamordnare
Verksamhetsutvecklare inom inköp/upphandling

Utbildningens innehåll


Under utbildningen blandas det teoretiska med det praktiska där vi utgår från en projektorienterad och problembaserad pedagogik (PBL). PBL bygger på att den studerande under sin utbildning ska få förutsättningar att utveckla en analytisk och problemlösande förmåga. Det betyder att lärandet baseras på verkliga situationer som kan uppstå på arbetsplatsen.

 

 

Läs mer om PBL här

 

 

Utbildningen tillämpar också Lärande i arbete (LIA) som är ett praktiskt förberedande moment inför arbetslivet. Denna del består av praktik ute på ett företag eller en organisation. 25 % av din studietid består av LIA.

 

 

Läs mer om LIA här

 

 

SKY Stream

 

 

SKY Stream möjliggör för dig som studerande att ta del av undervisningen digitalt, där du även har möjlighet att se materialet efteråt genom att föreläsningarna spelas in. Självklart kan du även ta del av undervisningen i våra undervisningslokaler, precis som vanligt!

 

SKY Stream kombinerar alltså fördelarna med klassrumsundervisning med flexibel distansundervisning. Vad undervisningskonceptet praktiskt innebär för dig som studerande är att du kan ta del av undervisningen, oavsett vart i landet du bor. Du har även möjligheten att se undervisningsmaterialet i efterhand ifall du skulle missa ett utbildningstillfälle. Behörighet

För denna utbildning krävs en grundläggande behörighet. Det innebär att du behöver ha en gymnasieexamen inom gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning. Även avklarad utländsk utbildning som motsvarar ovanstående gör att du räknas som behörig.

 

Utöver det behöver du även ha lägst betyget E/3/G i Engelska 6, Matematik 2 och Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2.

 

Är du inte behörig? Det finns det andra vägar att gå. Du kan ansöka med reell kompetens eller bli antagen via 20 %-regeln.
Läs mer om behörighet här

Ansökan

Ansökan öppnar den 1 februari 2024 och stänger 19 maj 2024.
I din ansökan behöver du skicka in dina betyg och eventuella arbetsintyg. Ett CV är inte ett giltigt betygsunderlag.

 

 

Urval

 

 

Vid behov, om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser för utbildningen, kommer ett urval att göras bland samtliga behöriga sökanden genom ett urvalsprov. Urvalsprovet är till för att säkerställa att den sökande har förutsättningar, kunskaper och färdigheter att klara av utbildningen samt att urvalet blir rättssäkert och rättvist. Det särskilda provet består av en matematikdel.

* SKY Stream innebär att du som studerande även kan ta del av undervisningen på distans.

Film om utbildningen

Kontakt

Joel Rudolfsson

Joel Rudolfsson

Utbildningsledare/Affärsutvecklare

joel.rudolfsson@yhsky.se