SKY logga

Chatta med Yrkeshögskolan SKY. Öppet vardagar 10.00-15.00.

Online

Skicka ett meddelande

Om Yrkeshögskolan SKY

Vår historia började år 2001 då vi grundade en stiftelse som fick namnet Stiftelsen Kvalificerad Yrkesutbildning. Vilket förkortades till SKY och senare började kallas för Stiftelsen SKY.

Hero Image

Vår historia

 

Stiftelsen SKY grundades på initiativ av det regionala närings- och arbetslivet i Mellansverige med dåvarande landshövdingen som ordförande. Syftet med stiftelsen var att fylla det stora behovet av arbetskraft med rätt kompetens inom industri- och tjänsteföretag. Men även inom specialistområden i sjukvården.

 

 

Alla yrkeshögskoleutbildningar som genomfördes av Stiftelsen SKY togs fram utifrån ett stort anställningsbehov som branschen själva uttryckt. Utbildningarna ledde i sin tur till jobb med snabb möjlighet till karriär för de studerande.

 

 

Stiftelsen SKY finns kvar än idag, men inte längre som utbildningsleverantör. Istället lever stiftelsen vidare genom sina tidigare underleverantörer AVT Sverige AB, Blue Peak AB och Idéutvecklarna AB. Dessa underleverantörerna är idag de som genomför yrkes- högskoleutbildningar under samlingsnamnet Yrkeshögskolan SKY. Vilket är det namn alla de nämnda utbildnings- företagen och Stiftelsen SKY enats om.

 

 

Under de senaste 20 åren har vi hunnit ta fram så många utbildningar att vi tappat räkningen. Och utbildat mängder av engagerade studerande som idag gör skillnad i sina respektive branscher.

 

 

Det är något vi tänker fortsätta med. Och vi hoppas att just du vill gå en av våra utbildningar för att hitta din nya karriär!