SKY logga

Chatta med Yrkeshögskolan SKY. Öppet vardagar 10.00-15.00.

Online

Skicka ett meddelande

Kommunikation & Rådgivning

Hero Image
Studieform
Distans
Kostnadsfritt
Ja
Studietakt
50 %
Behörighet
Grundläggande behörighet + 6 månaders yrkeserfarenhet
Längd
8 veckor / 20 YH-poäng

Sista ansökningsdag: 4 augusti

Kursstart: 30 september

Om utbildningen

Jobbar du som redovisningsekonom och vill spetsa dina kunskaper inom kommunikation och rådgivning? Då har du hittat rätt!

Hur är kursen upplagd?

 

Kursen har ett flexibelt upplägg där du lägger cirka 5 timmar i veckan på undervisning, resterande av tiden på din arbetsplats utifrån från de uppgifter som du erhåller under kursens gång.

 

Kursen är specifikt framtagen för dig som är yrkesverksam inom branschen och vill boosta din karriär.

Utbildningens innehåll

Vilka kompetenser får jag?

 

Under kursen får du möjlighet att öva på och lära dig mer olika kommunikationstekniska metoder och verktyg kopplat till det ekonomiska arbetet. Följande i kombination med att lära dig definiera de skyldigheter som åligger redovisningsekonomen vid en rådgivande situation gör dig riktigt vass och eftertraktad i branschen.

 

Med hjälp av våra branschkunniga utbildare sätts du under kursen i verkliga situationer och praktiska övningar baserat på arbetslivet. Resultatet ger dig verktygen att ta dig an kommunikativa och rådgivande uppdrag med självförtroende direkt efter avslutad kurs.

Behörighet

För denna kurs krävs en grundläggande behörighet. Det innebär att du behöver ha en gymnasieexamen inom gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning. Även avklarad utländsk utbildning som motsvarar ovanstående gör att du räknas som behörig.

 

Utöver det behöver du minst 6 månaders dokumenterad yrkeserfarenhet av att arbeta med bokföring och/eller redovisning inom en ekonomiavdelning för aktiebolag och/eller redovisningsbyrå.

Ansökan

Ansökan öppnar 10 juni 2024. I din ansökan behöver du bifoga ett arbetsgivarintyg som kan styrka att du har relevant yrkeserfarenhet.

Film om utbildningen

Kontakt

Joel Rudolfsson

Joel Rudolfsson

Utbildningsledare/Affärsutvecklare

joel.rudolfsson@yhsky.se
Richard Lööw

Richard Lööw

Operativ Chef

richard.loow@yhsky.se