SKY logga

Chatta med Yrkeshögskolan SKY. Sommaröppet vardagar 10.00-12.00.

Online

Skicka ett meddelande

Hero Image

Korta utbildningar som leder till jobb med bra lön

Jobb som läkare, jurist eller civilingenjör har alltid lockat människor med hög lön och intressanta arbetsuppgifter. Men det är inte givet att du måste gå en 5-årig utbildning för att få ett jobb du trivs med med bra lön. För dig som funderar på att byta karriär kan det vara värt att veta att många yrkeshögskoleutbildningar även går att läsa på distans. På så sätt kan du kombinera en utbildning med det du gör idag.

Yrkeshögskoleutbildningar ger dig en yrkestitel på kort tid

 

Yrkeshögskoleutbildningar är en säker och snabb väg in i yrkeslivet. Utbildningarna är ofta korta, ett eller två år, och uppskattningsvis får över 90% jobb efter avslutad utbildning. Inom vissa branscher skriker företagen efter arbetskraft, som exempelvis rörnätstekniker, fastighetstekniker, vatten- och miljötekniker eller drifttekniker.

 

Yrkeshögskoleutbildningar skiljer sig från de klassiska akademiska utbildningarna på så sätt att de i mycket större utsträckning varvar teori med praktik. Praktiken förläggs oftast till externa arbetsplatser hos någon av de företag vi samarbetar med. Responsen från våra elever har varit mycket god, många har sett praktiken som en av de roligaste inslagen i utbildningen. Man får där möjligheten att lära känna framtida branschkollegor och knyta värdefulla kontakter. En kort utbildning kan vara en stor fördel om man snabbt vill komma ut i arbetslivet.

 

 

Våra utbildningar

 

 

Nedan finner du kort men viktig information om våra utbildningar, alla med över 90% av elever som får jobb direkt efter studierna.

 

 

Automations- & Underhållstekniker
430 YH-poäng / 2 år / Platsbunden

 

Som automations- & underhållstekniker utför du ett tekniskt arbete på lager, exempelvis i samband med konstruktion, tillverkning och montering. Du programmerar också robotar och styrsystem, och ser till att allt fungerar som det ska. Det här jobbet är perfekt för dig som gillar att lösa problem och komma på nya förbättringsåtgärder för din arbetsplats! Automatisering av logistik är något som kommer längre för var dag som går, här kommer det sannolikt finnas gott om jobb när du är klar med din utbildning!

 

Läs mer om utbildningen Automations- & Underhållstekniker här

 

 

Samhällsbyggare inom rörnät- & ledningsteknik.
300 YH-poäng / 1,5 år / Distans

 

Som samhällsbyggare inom rörnät- & ledningsteknik har du ansvaret att fördela dricksvatten och leda bort avloppsvatten, genom att säkra vatten- och avloppsledningar. Rollen ansvarar för att underhålla rör och ventiler, samt reparera och förnya vattenledningar.  Branschen står inför en stor rekryteringsutmaning i och med en våg av pensionsavgångar, därför finns det stora behov av arbetskraft inom just detta område!

 

Här kan du läsa mer om vår utbildning Samhällsbyggare inom rörnät- & ledningsteknik

 

 

Logistiker med hållbarhetskompetens
430 YH-poäng / 2 år / Platsbunden och distans

 

Som logistiker är du ansvarig för att hantera och effektivisera olika aspekter av företagets logistik och leveranskedja. Genom planering och schemaläggning koordinerar du transport av varor och produkter. Logistikbranschen bjuder på stora möjligheter, den är i stort behov av nya medarbetare. Läser du utbildningen hos oss får du en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen som Logistiker med hållbarhetskompetens och du kan kliva direkt ut i en bransch med stora möjligheter!

 

Läs mer om utbildningen för logistiker.

 

 

Drifttekniker, Kraft & Värme / Process
400 YH-poäng / 2 år / Platsbunden och distans

 

Vår driftteknikerutbildning riktar in sig mot kraft, värme och process. Du kommer arbeta med utrustning, system och komponenter inom kraft-, energi- och processindustrin. Här är möjligheterna till att utveckla din karriär stora. Effektivisering och driftsoptimering ligger i fokus, både utbildning och arbete bjuder på många spännande arbetsuppgifter. Elisabeth Öhman från Ekokem AB i Kumla: “Detta är en viktig utbildning. Branschen är i stort behov av kvalificerad och yrkesutbildad personal.”

 

Läs mer om vår utbildning för drifttekniker.

 

 

Vatten- & Miljötekniker
400 YH-poäng / 2 år / Platsbunden och Distans

 

Denna utbildning ger dig den yrkeskompetens som krävs för att arbeta inom VA-branschen för att säkra samhällets tillgång till vatten – vårt viktigaste livsmedel. En vatten- och miljötekniker ser över reningsprocesser så vattnet uppnår en god kvalité. Som vatten- och miljötekniker ansvarar du över drift och underhåll av vatten- och avloppsanläggningar. Här får du möjligheten att utveckla din karriär och samtidigt göra något viktigt för framtiden!

 

Läs mer på om vår utbildning för vatten- & miljötekniker

 

 

VA-projektör
410 YH-poäng / 2 år / Distans

 

Om du vill ha ett varierande arbete som dessutom har ett hållbarhetstänk, då är den här utbildningen för dig! När du studerar utbildningen får du kompetenser inom bland annat arbetsledning, arbetsmiljö, byggprocesser, uppbyggnad av VA-system, ekonomiprocesser och geoteknik. Branschen skriker efter just dessa kompetenser, vilket betyder att chansen till ett jobb direkt efter examen är stor! Ditt arbete med vatten- och avlopp är viktigt för att kommuner ska få en så hållbar försörjning av vatten och avlopp som möjligt.

 

Läs mer om vår utbildning för VA-projektör

 

 

Congress, Conference and Meeting professional – PCO
420 YH-poäng / 2 år / Distans

 

Mötes- och turistbranschen är en bransch som växer hela tiden och det finns en stor efterfrågan på kvalificerade projektledare. Genom att gå vår PCO-utbildning får du all kompetens du behöver för att kunna bli en mångsidig projektledare som har många bollar i luften. Som projektledare startar, driver och utvecklar du olika affärsintriktade projekt tillsammans med externa aktörer för att skapa smarta helhetslösningar för dina blivande kunder.  I en bransch med många möjligheter krävs bred kompetens. Därför ser vi till att du får lära dig allt om turistnäring, projektledning, entreprenörsskap, affärsutveckling och marknadsföring.

 

Läs mer om vår utbildning congress, conference and meeting professional – pco

 

 

Inköpare & Upphandlare med hållbarhetskompetens
43o yh-poäng/ 2 år / Platsbunden med SKY stream

 

Som inköpare och upphandlare med hållbarhetskompetens har du som ansvar att säkerställa att inköp och upphandlingar genomförs med hänsyn till sociala, miljömässiga och ekonomiska hållbarhetsprinciper. Du har även ansvar för att utveckla olika strategier och kriterier kopplat till dessa principer. Följande är något som inte bara gynnar organisationen eller företaget – du bidrar också till en mer hållbar och ansvarsfull global leveranskedja.

 

Läs mer om vår utbildning Inköpare & Upphandlare med hållbarhetskompetens

 

 

Drifttekniker med vätgaskompetens
435 yh-poäng / 2 år / Distans

 

En drifttekniker med vätgaskompetens är en nyckelperson som arbetar för att säkerställa effektivitet, tillförlitlighet och säkerhet inom anläggningar där vätgas används eller produceras. Vätgas är en del av den gröna omställningen – med andra ord blir du en viktig del av framtiden!

 

Läs mer om vår utbildning Drifttekniker med vätgaskompetens

 

 

Processoperatör inom massa- och pappersindustrin
400 yh-poäng / 2 år / Platsbunden med SKY Stream

 

En processoperatör inom massa- och pappersindustrin ansvarar för övervakning och styrning av de olika processerna som är involverade i tillverkningen av papper och massa. Deras huvudsakliga uppgift är att genom analyser och bedömningar säkerställa att produktionsprocesserna utförs effektivt och enligt föreskrivna standarder.

 

Läs mer om vår utbildning Processoperatör inom massa- och pappersindustrin

 

 

Redovisningsekonom med lönekompetens

430 yh-poäng / 2 år / Platsbunden

 

En redovisningsekonom med lönekompetens arbetar med att utföra redovisnings- och konsulttjänster inom ekonomi, lön, beskattning och deklaration. I stort sett är en Redovisningsekonom som besitter lönekompetens en viktig del av företagets ekonomiteam och spelar en central roll i att säkerställa att företagets finansiella och lönerelaterade processer är effektiva, korrekta och i linje med gällande regler och lagar.

 

Läs mer om vår utbildning Redovisningsekonom med lönekompetens

ArrowTillbaka