Hero Image

VA-branschen behöver dig!

Nu går VA-branschen ut med ett gemensamt upprop för att utrycka sitt behov av arbetskraft inom de kommande åren. Några av branschens största företag och organisationer inom vatten- och avloppssektorn står bakom budskapet och de behöver dig!

Upprop från VA-branschen

 

Vi som ansvarar för vatten- och avloppsbranschen (VA-branschen) i Sverige står inför betydande utmaningar under de kommande åren.

 

 ”Sveriges infrastruktur för dricksvatten och avlopp (VA) bedöms ha ett årligt investeringsbehov på 31 mdkr. 
Ny och högre kompetens kommer att behövas för att en VA-organisation ska klara av inte bara drift utan också utveckling, digitalisering, planering och projektgenomförande”. 

 

Källa: Svenskt Vatten.

 

Vi ser att vi kommer att behöva rekrytera kvalificerad personal med den kompetens som behövs i den dagliga driften och i olika projekt, samtidigt som vi kommer att ha stora pensionsavgångar, vilket gör att vi har stora utmaningar för att genomföra den nödvändiga förändringsprocess vi ser framför oss, att uppdatera och utöka allt ifrån reningsverk, vattenverk, ledningsnät.

 

Om du väljer att skaffa dig kompetens och utbildning inom branschen, finns goda chanser till jobb efter examen.

 

En av våra samarbetspartners, Yrkeshögskolan SKY erbjuder flera utbildningar för de yrkesroller som kommer att efterfrågas under de kommande åren, exempel på sådana roller inkluderar VA-projektörer, Vatten- och Miljötekniker samt Samhällsbyggare inom rörnät- och ledningsteknik.

 

Vi behöver din kompetens, så tveka inte. Skicka in din ansökan redan idag och skapa dig en säker och trygg framtid.

 

Tack på förhand!

 

Göteborg stad / Helsinge vatten / Järfälla kommun / MittSverige Vatten & Avfall / Miva / Nacka Vatten Avfall / Karlskoga Energi & Miljö / Sollefteå kommun / Vårgårda kommun / Solør bioenergi / Alingsås kommun / Ånge kommun / Söderhamn NÄRA / Kramfors kommun.

 

Ge dig in i en bransch som behöver dig!

 

Ansök här

ArrowTillbaka