SKY logga

Chatta med Yrkeshögskolan SKY. Öppet vardagar 10.00-15.00.

Online

Skicka ett meddelande

Hero Image

Kan jag komma in även om jag inte är behörig?

Tänker du att det är kört att komma in på våra utbildningar för att du inte har rätt betyg för att nå upp till utbildningens behörighet? Du kan vara lugn!

Det finns flera sätt att komma in på våra utbildningar – som inte endast behöver betyda att du har rätt behörighet genom betyg. Du kan vara behörig ändå!

 

 

Preparandkurs i matematik

Saknar du behörighet i matematik 2/B? För alla som ansöker till våra utbildningar där följande betyg saknas erbjuder vi en gratis preparandkurs som ger dig den behörighet du behöver för att komma in på utbildningen. Utbildningen är helt digital och genomförs med övningsuppgifter och ett slutprov.

 

 

Reell kompetens

Har du kunskap och erfarenhet från arbetslivet som du anser motsvara en gymnasieutbildning eller specifik kurs som ingår i behörighetskraven? Du har då möjlighet att ansöka med reell kompetens! Utöver en beskrivning med egna ord så behövs även ett intyg som styrker dina kunskaper och erfarenheter.

 

 

20%-regeln

Den här regeln innebär att 20% av platserna på en utbildning kan bestå av sökande som inte uppfyller de formella behörighetskraven. På en klass om 20 studerande motsvarar detta 4 personer!

 

Du kan alltså bli antagen trots att du saknar behörighet, om det bedöms att du har det som krävs för att tillgodogöra dig och fullfölja utbildningen. Det bedöms även om du skulle klara av det framtida yrket som utbildningen är framtagen för, allt detta genom en intervju.

 

 

Hos oss ser vi det som en självklarhet att ge alla en chans att komma in på våra utbildningar. Läs mer och ansök här.ArrowTillbaka